torsdag 24. mai 2012

Dagens visdomsord


Javel, det er sommer på gang, og parkene fylles opp av grillende og øldrikkende mennesker. Blant annet. Ved slike sammenkomster kan det være fint å ha noe og prate om.
Jo da, øl gjør som kjent menn smartere. Det er gammelt nytt. Over til ferske ølnyheter, med troverdige Huffington Post som kilde.
Er øl sunt? Tja. Det inneholder i hvert fall en antioksidant som faktisk kan være med på å forebygge kreft. I store mengder vel og merke. For å dra nytte av effekten må du konsumere 450 liter øl hver dag, og da begynner muligens vinningen å gå litt opp i spinningen.
Øl er ikke glad i lys. I hvert fall ikke for mye av det. Det er også grunnen til at ølflasker stort sett er brune eller grønne. Så vet du det.
I det herrens år 1814 omkom ni personer i London i en merkelig oversvømmelse. En rekke øltanker, som til sammen inneholdt nærmere 1.500.000 liter øl, veltet og skapte en flodbølge av øl i byens gater.
Det høres ut som en død vikingene kunne satt pris på. Våre forfedre drakk som kjent en hel del mjød, og de hadde ingen planer om å legge det skyhøye alkoholkonsumet på hylla når livet var over heller. Vikingene trodde nemlig at en mjødmelkende geit kalt Heiorun ventet på dem i Valhall, og selvsagt; den produserte uendelige mengder av drikken.
For å skru klokka enda lenger tilbake i tid; oldtidens babylonere satte også pris på øl. Så mye faktisk, at hvis du brygget øl og den var av heller dårlig kvalitet så risikerte du å bli druknet i skvipet.
Får du panikk når du er på byen og ser at ølglasset begynner å bli tomt? Da kan det hende at du lider av cenosillicaphobia, altså frykten for tomt glass.
Når øl helles i et glass vil noen av boblene faktisk flyte nedover. 
Så er det rart vi drikker???
Neida, hell nedpå så det monner, SKÅL...

1 kommentar: